Kako da povećate prodaju kombinovanjem postojećih artikala u nove proizvode?
Naši blogovi

Kako da povećate prodaju kombinovanjem postojećih artikala u nove proizvode?

06.06.2019
Željko Popović

Nekada ćete željeti u vašem maloprodajnom objektu da kombinujete više artikala koje imate u jedan novi proizvod. Ovo se radi često pred određene praznike kao što je Nova godina ili 8. mart, međutim ovo možete radili bilo kada ukoliko zaključite da može doprinijeti povećanju prodaje:

  • Sve knjige od jednog pisca objediniti u komplet

  • Uz buket cvijeća dodati slatkiš

  • Napraviti komplet od 3 vrste kesica bombona

  • Uz pernicu dodati komplet lenjira

 

Suština je da treba da pratite navike vaših kupaca i uočite koji se artikli često kupuju zajedno, te osmislite nove proizvode u skladu sa tim. Pored toga, mogu postojati artikli koji se ne prodaju na zadovoljavajući način ili im se bliži istek roka trajanja, tako da kreiranjem novih proizvoda i davanjem povoljnijih cijena možete smanjiti zalihe ovih artikala.

 

Benefiti ovoga mogu biti brojni a neki od njih su:

  • Možete povećati lojalnost vaših kupaca kreirajući proizvode koji su baš njima potrebni gdje oni mogu da zaključe kako razmišljate o njihovim potrebama

  • Možete privući nove kupce obezbjeđujući proizvode koje nema vaša konkurencija

 

Sve ovo jednostavno možete uraditi pomoću TiramISu ERP-a, koristeći opciju u maloprodaji sastavljanje/kompletiranje. Pomoću ove opcije možete kreirati nove proizvode od postojećih artikala. Ovjeravanjem jednog ovakvog dokumenta se na zalihama kreira jedan novi proizvod, a umanjuju se količine artikala pomoću kojih se kreira taj novi proizvod.

Komentari
Ostavi Komentar