O nama
Data Design je preduzeće za informatički inženjering i konsalting
O nama

Data Design d.o.o. je preduzeće za informatički inženjering i konsalting osnovano 2010. godine u Podgorici. Od svog osnivanja do danas preduzeće se bavi razvojem, implementacijom i održavanjem informacionih sistema i to pretežno iz oblasti e-trgovine, poslovnih informacionih sistema, saobraćaja, regulative kada su u pitanju ljekovi i medicinska sredstva i dr.

Fokus na svega nekoliko oblasti pruža nam mogućnost da brzo učimo o potrebama korisnika kako bismo bili u mogućnosti da usavršavamo proizvode iz dana u dan. A to zapravo i jeste naša vizija - da razvijamo informatičke proizvode i servise po mjeri korisnika. Naša misija je da svojim radom i znanjem olakšamo i unaprijedimo poslovne procese naših korisnika.

Data Design zapošljava tim visokokvalifikovanih stručnjaka koji su angažovani u svim segmentima razvojnog i implementacionog procesa.

Prateće djelatnosti preduzeća su:

  • web dizajn i izrada web portala sa online vezom sa informacionim sistemom kao i bez nje,
  • konsalting na projektima implementacije informatičkih rješenja,
  • održavanje informacionih sistema (baze podataka, serveri, i dr.),
  • konsalting iz oblasti sigurnosti informacija - implementacija standardna ISO 27001.

 

Jedan od naših ključnih proizvoda svakako je TiramISu ERP (www.tiramisuerp.com). U pitanju je poslovni informacioni sistem razvijen u potpunosti kao web aplikacija, a dostupan je on-line na našoj cloud platformi bilo kad i bilo gdje. To znači da korisnicima nije potrebna sopstvena serverska infrastruktura što značajno umanjuje potrebnu investiciju i olakšava održavanje sistema. Naravno, TiramISu ERP je moguće integrisati i u postojeće mrežno okruženje korisnika. Velika prednost ovog sistema jeste što ne zahtjeva dodatno licenciranje platformskih softvera kao što su Windows operativni sistem na klijentskim računarima ili serverima, baze podataka, aplikativni serveri i sl. E-commerce platforma prestavlja sastavni dio TiramISu ERP sistema što značajno pojeftinjava punu integraciju elektronske trgovine sa klasičnom trgovinom pri čemu mislimo na zajedničko upravljanje zalihama, cijenama, nabavkom i prodajom - sve u jednom sistemu.

Već danas, Data Design je prepoznat kao jedan od lidera u oblasti elektronske trgovine. Naš projekat www.busticket4.me je sigurno e-commerce sistem sa najvećim godišnjim prometom kada se uzme u obzir samo kupovina preko Interneta. BusTicket4.me nije samo e-commerce platforma za kupovinu autobuskih karata, to je zapravo centralizovani integrisani informacioni sistem za upravljanje drumskim saobraćajem u regionu (Crna Gora, Srbija, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Hrvatska, Kosovo). Ovaj sistem ima 4 komponente:

  • platformu za upravljanje sistemom (subjekti u autobuskom saobraćaju, linije i redovi vožnje, cjenovnici, popusti, održavanja linija, korisnički nalozi i sl.),
  • podsistem za poslovanje autobuskih stanica (prodaja karata i usluga),
  • podsistem za poslovanje autobuskih prevoznika (prodaja karata u autobusu, upravljanje alotmanima, izvještaji),
  • javni portal za prodaju autobuskih karata putnicima (registracija korisnika, elektronska autobuska karta, online plaćanje karticom, notifikacija prevoznika, sigurna rezervacija sjedišta).

 

Pored BusTicket4.me tu su i drugi e-commerce portali na koje smo veoma ponosni: www.tehnoplus.me i www.euromeds-doctor.com.

Data Design je siguran partner u realizaciji informatičkih projekata. Kontaktirajte nas i uvjerite se da je naš slogan "Vještina upravljanja podacima" potpuno utemeljen u praksi.

 

S poštovanjem,

Branimir Bukilić
Izvršni direktor